Verenigd Koninkrijk biedt onderdak aan Oekraïense kinderen met kanker

Het VK gaat 21 ernstig zieke Oekraïense kinderen behandelen tegen kanker, zo heeft de minister van Volksgezondheid Sajid Javid bekendgemaakt. De Britten worden opgeroepen om hun huizen open te stellen voor mensen die de oorlog ontvluchten. De kinderen en hun naaste familieleden arriveerden zondagavond uit Polen en zullen naar verschillende ziekenhuizen worden gestuurd om hun zorg voort te zetten.

"Ik ben er trots op dat het Verenigd Koninkrijk levensreddende medische zorg biedt aan deze Oekraïense kinderen, die door de Russische invasie uit hun thuisland zijn verdreven terwijl ze medische behandeling ondergaan", zo zei Javid.

Mensen die vluchtelingen onderdak willen bieden in het Verenigd Koninkrijk, kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen via het nieuwe humanitaire programma van de regering.

Er zijn al meer dan 3.000 visa verstrekt aan Oekraïners die hun heil zochten in het Verenigd Koninkrijk. Wie vluchtelingen opvangt, ontvangt een toelage van de regering.

Nog maandag ontvangt de Britse premier Boris Johnson in Londen leiders uit Denemarken, Finland, Estland, IJsland, Letland, Litouwen, Nederland, Zweden en Noorwegen voor een topontmoeting van de Joint Expeditionary Force (JEF) om de oorlog te bespreken.

"Boris Johnson zal er bij de leiders op aandringen samen te werken om te voorkomen dat nog meer landen het slachtoffer worden van de agressie van de Russische president Vladimir Poetin", zo meldt zijn kabinet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    15 maart 2022

    Vader Abraham-o-vich bezit daar een 700 tal vluchthuizen voor Vladimir : allen daarheen !