Kom op tegen Kanker verwelkomt algemeen rookverbod op Belgische treinperrons

Kom op tegen Kanker reageert tevreden op het rookverbod dat er vanaf 2023 komt op alle treinperrons in België. De Kamercommissie Mobiliteit heeft daarvoor een wetsvoorstel van de groene fractie goedgekeurd. "Een belangrijke stap vooruit naar een samenleving die steeds meer rookvrij wordt", stelt Kom op tegen Kanker.

Het verbod zal niet alleen gelden in gesloten stationsruimten, maar ook op de half- en onoverdekte perrons. Tot nu viel die laatste categorie buiten het bestaande verbod, wat veel verwarring veroorzaakte. "Bovendien ervaren veel reizigers het als bijzonder onaangenaam wanneer ze in de rook op hun trein moeten wachten", zegt de organisatie.

"Rookvrije perrons beschermen reizigers tegen meeroken en dragen bij aan het verder denormaliseren van roken", reageert Marc Michils, algemeen directeur bij Kom op tegen Kanker. "Dat is belangrijk om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken." Maar ook voor de rokers zelf kunnen rookvrije omgevingen een aanleiding zijn om stil te staan bij hun rookverslaving en hen zelfs stimuleren om te stoppen met roken, zegt de vzw.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.