Beroep & Vrije tijd

Bankkosten: naar een totale transparantie

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

De Europese richtlijnen leggen aan de banken een grotere transparantie op inzake advies en tarifering van diensten. Op het vlak van advies is er al een grote vooruitgang geboekt. Op het vlak van kosten en commissies zal er vanaf 1 januari volgend jaar een nieuwe drempel worden overschreden. 

Nieuwe website helpt u duurzaam investeren

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Maatschappelijk verantwoord investeren (MVI) heeft steeds meer de wind in de zeilen. Om u te helpen spaar- of beleggingsproducten te kiezen die aan ethische criteria beantwoorden, heeft Febelfin een gloednieuwe website gelanceerd.

Een derde van de Belgen spaart niet

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Ook al blijft de Belg kampioen als het op sparen aankomt, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gooit de knuppel in het hoenderhok door de resultaten van haar enquête over sparen te publiceren: een op drie Belgen spaart niet.

Pensioenen: zijn uw gegevens juist?

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Eind april verscheen in de pers dat meer dan 50.000 personen een verduidelijking of een verbetering hadden gevraagd van hun gegevens in het kader van hun pensioenberekening. Denk eraan ook uw gegevens te controleren.

Nieuwe verplichtingen voor de syndicus

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Sinds 1 april laatstleden zijn syndici wettelijk verplicht om zich te registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Bent u eigenaar van een flatgebouw, dan zijn dit de stappen die u met ondernemen.

Uw appartement verhuren via Airbnb: wat zegt de wet?

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Met de zomer in aantocht komt u misschien in de verleiding om tijdens uw vakantie uw woning te verhuren via het platform Airbnb, en er gedurende uw afwezigheid een inkomen uit te halen. Welke stappen moet u zetten en wat zijn de fiscale gevolgen?

 

Opgelet: fraudeurs verfijnen hun technieken

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

De Belgische Commissie voor het Bank- Financie- en Assurantiewezen (FSMA) waarschuwt de bedrijfsleiders en bestuurders van vennootschappen voor een nieuwe soort fraude die in België steeds vaker voorkomt. De ‘boiler rooms’ zijn bedrijven die rechtstreeks mogelijke investeerders aanspreken om hun fictieve producten aan te smeren. 

Verzeker uw inkomsten bij ongeval of ziekte

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Een ongeval, een ziekte, privébeslommeringen… Die moeilijkheden zijn voor niemand leuk. Een zelfstandige krijgt daarbovenop ook nog eens te maken met een belangrijk inkomensverlies. Met een gewaarborgd-inkomensverzekering kunt u zich indekken tegen de wisselvalligheden van het leven.

Investeren in een parkeerplaats? 5 tips!

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Steeds meer spaarders investeren in parkeerplaatsen. De instapkosten zijn niet zo hoog en de beloofde rendementen zien er aantrekkelijk uit. Nochtans is zo’n belegging niet zonder risico’s. Met een paar raadgevingen vermijd u er geld bij te verliezen. 

De fiscale aangifte is nog maar eens gewijzigd!

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Eind maart werd de nieuwe versie van de fiscale aangifte in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Had u een vereenvoudigde versie verwacht? Dan zult u nog even geduld moeten hebben. Er zijn niet minder dan 75 nieuwe codes bijgevoegd, wat het totaal op 885 brengt. 

Veranderen van sociaal secretariaat? Wacht niet te lang!

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Als u overweegt om binnenkort te veranderen van sociaal secretariaat, moet u nu al in actie schieten. Want als u wacht tot na 30 juni, wordt uw contract automatisch met een jaar verlengd met ingang van de daaropvolgende 1 januari. Met andere woorden, dan zal u niet meer kunnen overschakelen voor 1 januari 2019. 

Pages